Η Ψυχοθεραπεία ξεκινά από τη στιγμή που σκέφτεσαι να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό επειδή τα προβλήματά σου και τα συμπτώματα σου είναι πλέον μη διαχειρίσιμα . Η ζωή σου βρίσκεται σε ένα μόνιμο αδιέξοδο και τίποτε δεν μπορεί να σε ανακουφίσει .

Ωστόσο , άτομα που δεν έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους ψυχοθεραπεία μπορεί να αισθανθούν άγχος , αγωνία, ένταση και πολλές φορές την ντροπή της έκθεσης στην επικείμενη συνάντηση με τον ψυχοθεραπευτή. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλους .

Η πρώτη συνάντηση μαζί μου είναι συνάντηση γνωριμίας, στην οποία θα σε γνωρίσω και θα με γνωρίσεις και θα δούμε πως μπορούμε να δουλέψουμε μαζί στα ψυχικά θέματα που σε απασχολούν . Επίσης θα συζητήσουμε για το πλαίσιο στο οποίο θα δουλέψουμε , τον κώδικα δεοντολογίας , την εμπιστευτικότητα και το απόρρητο .

Τα τρία πρώτα ραντεβού δεν είναι δεσμευτικά και έχεις το δικαίωμα να μην συνεχίσεις μαζί μου αν δεν σου αρέσει το πλαίσιο ή ο τρόπος που προτείνω να δουλέψουμε .

Αν όμως αποφασίσεις να συνεχίσεις μαζί μου, οι συνεδρίες θα γίνονται μια με δυο φορές την εβδομάδα ( ανάλογα τη θεραπευτική σου ανάγκη) σε ώρα που βολεύει και τους δύο μας και η οποία θα είναι σταθερή καθόλη τη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής συνεργασίας μας.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 45-50 λεπτά. Αυτή η ώρα είναι η δική σου ώρα. Χρειάζεται να είσαι έτοιμος να δεσμευτείς ως προς την σταθερότητα των συνεδρίων, καθώς αν υπάρξουν συνεχείς ακυρώσεις θα σε αποσυντονίσουν, λειτουργώντας ανασταλτικά ως προς το θεραπευτικό αποτέλεσμα .

Αν ωστόσο συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος και δεν μπορείς να παραβρεθείς στη συνέδρια, θα ήθελα να με ενημερώσεις μια μέρα πριν ώστε από κοινού να βρούμε μια μέρα αναπλήρωσης.

Σε περίπτωσης ακύρωσης της συνεδρίας την τελευταία στιγμή η συνέδρια χρεώνεται κανονικά. Ζητήματα όπως οι ακυρώσεις των συνεδρίων, ωστόσο, μπορεί να έχουν και θεραπευτική σημασία, καθώς πίσω από αυτές τις «μη πράξεις» μπορεί να κρύβεται ασυνείδητα ένα νόημα που εμποδίζει τη θεραπευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που χρειάζεται να κάνεις θεραπεία , αυτό εξαρτάται από σένα και εσύ θα αποφασίσεις για τη διακοπή της. Μπορείς να δουλεύεις με τον εαυτό σου για όσο καιρό το έχεις ανάγκη ανάλογα τα θέματα που ανακύπτουν κάθε φορά .

Αν αποφασίσεις να διακόψεις είναι σημαντικό να συζητήσουμε τους λόγους της διακοπής σου, και γι αυτό χρειάζεται ένα περιθώριο δυο επιπλέον συνεδρίων. Φυσικά μπορείς όποτε θέλεις και έχεις ανάγκη να ξανά ξεκινήσεις θεραπεία είτε μαζί μου είτε με κάποιον άλλον θεραπευτή.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *